Hvorfor 108 perler i en mala?

Hvorfor 108 perler i en mala?

En traditionel 'japa mala' består af 108 perler.

108 er et helligt tal og det er der flere grunde til.

For eksempel er der 54 bogstaver i Sanskrit alfabetet og hvert bogstav har både en feminin og en maskulin side. 2x54=108 

Der er 108 hellige skrifter, 108 kapitler i Rig Vedaen, 108 Upanishader og 108 hoved tantraer.

I Ayurveda taler man om at der er 108 marmas (hellige steder) i kroppen. 

Derfor indeholder en traditionel japa mala 108 perler og altså 108 mantra'er du skal igennem i din ajapa japa meditation.

En mala har nogle gange også, ud over sine 108 perler, en Guru perle. Denne markere starten og enden på malaen. Når du når til Guruen i din meditation, er det vigtigt, at du ikke forsætte hen over den. Det vil ikke være respektfuldt overfor din Guru og vejviser - sådan rent symbolskt.

Hvis du gerne vil forlænge din meditation kan du vende malaen i hånden og tælle den samme vej tilbage, indtil du igen når til Guruen.
 

GOYOGI Mantra malaens konstruktion
I GOYOGI Mantra malaerne har Marlene Schnoor, udover de 108 tællesten, ydermere indlagt 4 små pause-sten (De små 4mm perler inde mellem de 108 tælleperler). Dette er gjort, for at skabe små pejlemærker der kan bruges som tidsmarkørere i din meditation. 

Den første pause kommer efter de første 7 mantra-perler.
Næste pause kommer efter de næste 14 mantra-perler.
Herefter er der 66 mantra-perler du skal igennem, før der igen kommer en pause.

På denne måde bygger man langsomt op til det lange stræk i sin meditation, hvilket kan være rigtig raat, hvis man er nybegynder. På sammen måde trapper man også ud af meditationen igen via de små pause-markørere. 

7
pause
14
pause
66
pause
14
pause
7

Du kan enten gentage dit mantra 108 gange, eller du kan bruge din mantra mala til at tælle dybe vejrtrækninger med. Det er op til dig og hos GOYOGI går vi meget ind for, at hver enkelt yogi finder sin egen vej - den vej der giver mening lige der hvor man er.

Når det handler om Selv'et og udviklingen heraf, er det vigitgt at lytte til sin egen stemme og kun finde inspiration i andres - også selvom der findes en speciel tradition eller 'formel'. I sidste ende er valget dit. 

God fornøjelse. Meditation er balsam for sjælen 🙏📿❤
Tilbage til blog