Den traditionelle japa mala

Den traditionelle japa mala

Hvad er en mala egentlig og hvad kan den? 

En malakæde, eller en japa mala, (på sanskrit माला mālā) er meget gammelt værktøj til meditation og mantra-tælling.

I japa yoga (læs mere her) gentages et mantra mange gange og helst 108, da 108 er et helligt tal. Derfor indeholder en malakæde typisk også 108 perler.

Traditionelt består en mala bestå af 108 rudraksha frø, som i Hinduismen bliver anset for at være hellige frø - Shivas tåre. (Læs mere her)

Jeg binder mine malaer med både rudraksha og halvædelsten - sten og krystaller - da disse har, hvad jeg kalder 'sproglige energier', som vi med fordel kan gøre brug af i vores arbejde med krop, sind og energier. 

Ordet 'mala' betyder, oversat fra sanskrit, 'krans' og den klades derfor også en bedekrans, eller en bedekæde. Den er altså, af funktion, i familie med f.eks. rosenkransen fra katolicismen.

De fleste malaer indeholder en 'Guru' perler som adskiller sig fra resten af kæden. Denne 'Guru' markere starten og enden på malakæden og du må aldrig meditere hen over Guruen, da denne jo er din vejviser og læremester.

I mine Mantra Malaer er der også indlagt fire 'pause sten', som jeg kalder dem. De skal både fungere som små vejvisere, der fortæller dig hvor langt du er i din meditation, og som små pauserum, hvor du kan finde tilbage til dit mantra, hvis dine tanker er vandret væk. 


Fordele ved at investere i en Mantra Mala og bruge den aktivt i din hverdag og i din yoga-praksis:  

📿Din mala kan hjælpe dig med at forblive fokuseret under meditation.
 
📿Den er et effektivt og praktisk værktøj til at tælle mantraer eller vejrtrækninger.
 
📿Den giver dig en nem måde at holde styr på antallet af reciterede mantraer/vejrtrækninger.
 
📿Malaens mantra og dens stens iboende sproglige energier kan hjælpe dig med at sætte fokus på en bestemt tematik under meditationen eller når du har den på i din dagligedag.
 
📿Du kan bruge din mala som en del af dit eget spirituelle arbejde - som beskyttelse eller som energiforstærker.
 
📿At investere i en mala (og dermed dig selv) og aktivt vælge et sådant værktøj, kan hjælpe dig med at fastsætte og arbejde målrettet med dine intentioner, drømme og personlige, eller karrieremæssige mål.
 
📿Din mala kan derfor også være et yderst effektivt værktøj til manifestation.
 
📿At bære en mala kan være en påmindelse om dine intentioner og mål. At give dig selv en malakæde kan fungere som et symbol på din dedikation til dine rejse og dine mål.

 

Tilbage til blog