Månedens bundle & yogastilling: Supta Baddha Konasana

Månedens bundle & yogastilling: Supta Baddha Konasana

Gå det nye år i møde med et åbent hjerte: Understøttet Supta Baddha Konasana

Januar er en måned for kærlighed og åbenhed. Derfor er månedens yogastilling
også en hjerteåbnende yogastilling.

I dette blogindlæg vil vi se på fordelene ved denne stilling, hvordan du kan bruge bolsters og yogabælter som støtte, og hvorfor denne stilling også er god til os, der skal tilbage til kontorstolen og timerne foran computeren. 😌

Forståelse af Supported Supta Baddha Konasana: 

Supta Baddha Konasana, eller liggende bagoverbøjning, er en skøn stilling, hvor du ligger på ryggen op ad din bolster med fodsålerne sammen og hvor du lader dine knæ falde ud til siderne. Ved at bruge en bolster kan du gøre stillingen mere tilgængelig og du vil kunne ligge her i længere tid - du kan med fordel sætte en guidet meditation på.Åben dit hjerte med Supported Supta Baddha Konasana:

Et nøgleaspekt af denne stilling er dens evne til at åbne hjerteområdet. Brystet udvides og giver plads til dybe vejrtrækninger, hvilket fremmer en følelse af åbenhed og afspænding. Overgiv dig til det der dukker op både kropsligt og mentalt og mærk det blid stræk hen over brystet og skuldrene.

Brug en bolster:

For nogle er det urealistisk at ligge i Supta Baddha Konasana uden støtte, men selv for den øvede yogi, kan en bolster give det ekstra, som gør at man kan give helt slip. Placer puden langs rygsøjlen for at støtte din ryg og din bagoverbøjning - se videoen ovenfor.

Støtte til dine ben med et yogabælte:

En anden måde at finde støtte i denne stilling, er at bruge et yogabælte. Læg yogabæltet omkring lårene lige over knæene for at støtte den eksterne rotation af hofterne. Dette hjælper med at frigøre spændinger i de indre lår og lyske, hvilket gør stillingen mere behagelig og tilgængelig. Se videoen herover.

yogabælte yoga strap strop MÅNEDENS STILLING  Supported Supta Baddha Konasana

Lindring af smerter:

Mange af os tilbringer lang tid foran computeren og det er efterhånden alment kendt at 'kontorstolen er en dræber'. En daglige praksis af Supported Supta Baddha Konasana kan være et værdifuldt værktøj til at forebygge og lindre smerter i lænden og for stramme hoftebøjere. Den blide åbning af hofterne i denne stilling modvirker virkningerne af langvarig siddestilling og fremmer fleksibilitet og lethed i underkroppen. 

En go-to stilling for januar:

Prøv om du kan give dig selv blot 10 min. i Supported Supta Baddha Konasana her i januar og noter dig hvilke ændringer det giver dig i din dagligdag. Supported Supta Baddha Konasana giver den perfekte mulighed for både introspektion og et roligt øjeblik til fordybelse i Selvet. Stillings åbning af dit bryst harmonerer godt med følelsen af fornyelse og åbenhed for hvad der skal komme i det nye år.

En ideel go-to stilling i januar måned. 

GÅ TIL MÅNEDENS BUNDLE


Tilbage til blog