Hvad betyder Namaskar?

Hvad betyder Namaskar?

Namaskar er en respektfuld hilsen eller afskedshilsen i hinduistiske og yogiske traditioner. Ordet stammer fra det sanskritiske grundlag "namaha", som betyder "ikke mig", og refererer til at bukke i ærbødighed.

Det betragtes nogle gange som et synonym for "namaste", men der er subtile forskelle i de to ords betydninger.

"Namaste" er det mere populære og uformelle udtryk, som betyder "hilsner til dig" eller "jeg bukker for dig med respekt", mens "namaskar" er mere formelt og oversættes som "jeg betaler mine hilsner".

Når man bruger en af disse hilsner, placerer man typisk hænderne i en bønne-position foran brystet og bukker let med hovedet.

Rent åndeligt er der også en forskel på de to ords tilsigtede objekter. Med "namaskar" er objektet for hilsenen den højeste bevidsthed.
"Namaste" bruges typisk til at bøje for en guddommelig enhed, så på et åndeligt niveau er det "dig", som hilsenen rettes mod, der er det guddommelige. Betydningerne af disse to ord varierer dog efter region og tradition.

"Namaskar" er sammensat af tre sanskritiske ord:

"Nam", som betyder "at bøje for" "As", som betyder "at være" eller "at eksistere" "Kar", som betyder "gørende" eller "den der gør" "Namaskar" bliver derfor nogle gange oversat som "Jeg udfører handlingen med at bukke med ærbødighed".

Sådan kan du bruge NAMASKAR som en del af din daglige praksis: 

4 trin til at praktisere Namaskar som en anerkendelse af dig selv, dine kære og dit liv:

  1. Find et roligt sted, hvor du være i fred og ro. Du kan stå med fødderne samlet eller sidde i din normale meditationsstilling.

  2. Saml dine håndflader foran brystet i "Namaste" position, hvor fingrene peger opad.

  3. Luk øjnene og tag en dyb indånding. I tankerne sender du nu taknemmelighed og kærlighed til dig selv, dine kære og dit liv generelt. Husk dig selv på hvor stort et mirakel det er at være i live og at du og dine kære har fået endnu en dag her på jorden. Det kan føles banalt eller storladent, men at reflektere over livet og døden er et effektivt værktøj til at blive bedre til at leve i nuet og værdsætte det vi har fået givet.

  4. Føl den positive energi der strømmer gennem dig med dit åndedræt, mens du udføre denne gestus af anerkendelse og taknemmelighed.

Praktiser dette lille namaskar-ritual såp ofte som muligt - måske hver morgen -  for at minde dig selv om de gode ting i dit liv og for at fremelske en dybere forbindelse til dit Selv og dem, du holder af.

Namaskar (eller namaskaram) som en hilsen til livet kan være berigende for både dit velvære, dit sind og din omverden.

Tilbage til blog

The Mantra Collection

1 af 21