Stenenes sproglige enegier - A-Z

Stenenes sproglige enegier - A-Z

Hver gang jeg finder en ny sten eller træsort, som jeg gerne vil arbejde med, bruger jeg lang tid på at researche, hvilke ord der er nedlejret i materialet.

Det er sådan jeg skaber mine beskrivelser. 
De er en kombination af nedarvede og historiske betydninger og min egen følelse af materialets energier.
Men jeg har ikke sandheden.
Det eneste jeg (og vi) har er, ord, vores subjektive tilgang til verden og vores fælles, kollektive normer. Fortolkningsfællesskaber, som Stanley Fish kaldte dem. Det er sådan vi lever vores liv og det er sådan, vi må omgås energiværktøjer som malaer, armbånd, sten og krystaller, ritualer, kort og alle de andre ting, vi bruger som støtte i vores spirituelle og åndelige liv.
 
I sidste ende handler det om dine egne følelser og fornemmelser - så mærk godt efter og brug mine ord som en guide, en Gurus hjælpende ord, men ikke som en lov eller en sandhed.
 
Vælg dit værktøj med resonans i, hvad der rører sig i dig netop nu.
Hvor vil du gerne hen? Hvad vil du gerne skabe fokus på? Hvordan når du dine mål?
Lad Mantra smykkerne være dine støtter, dine guider og dine Guruer - dine fysiske ankre for din åndelige og psykologiske rejse frem mod dine mål og mod større insigt i dit Selv.
 
Namaste

 

A

Angelit er som en ‘guardian angel’ i en sten - deraf også navnet. Lad den være en slags talisman mod dårlige energier. Den skal huske dig på at spørge efter hjælp, hvis du har brug for det og den har en blød og mild energi, som kan virke healende og stressnedsættende. Med en angelit er du aldrig alene og den skal hjælpe dig med at artikulere dine behov overfor dem der står dig nært. Den kan også bruges til at skabe forsoning og tilgivelse eller til at komme af med vrede eller indestængthed.

Afrikansk turkis er ikke en rigtig turkis (rigtig turkis er ekstremt sjælden og de blå sten, som normalt sælges som turkis er i værste fald en blanding af cement og farve). Afrikansk turkis er derimod i familie med jaspis og er en sten for transformation og forandring. Lad den hjælpe dig med at have et åbent sind og til at se mulighederne og tage imod dem med åbne arme, når de byder sig. Den skal styrke din selvtillid og forny eller forstærke din lyst og villighed til forandring. Den knytter sig især til ‘det tredje øje’ og skal derfor hjælpe dig til større selvindsigt og spirituel guidance.

Verdit, eller Afrikansk jade, hjælper dig med at være tilstede i nuet, mens du trækker på erfaringerne fra din fortid. Den er også et godt værktøj til at skabe balance mellem din fortid og din nutid, sådan at din fremtid ikke bliver influeret af dårlige eller uønskede energier.

Den kan give dig styrke til at komme igennem svære tider og fostre mod og standhaftighed. Og tror du på den, siges det at den endda kan lade dig tilgå visdom og minder fra dine tidligere liv. Den hjælper dig også med at komme af med de karaktertræk du måske ikke er så stolte af og styrker din troværdighed. Den grønne farve knytter den til hjertechakraet, men kan med fordel også bruges på solar plexus, sakral- og rod chakraerne. 

Den vil opfordre dig til at gå efter dine drømme med glæde og entusiasme.

Apatit er en sten for kreativitet. Ved at klare dit sind vil den hjælpe dig til større visdom og hjælpe dig til at blive den bedste udgave af dig selv. Den hjælper dig med at finde motivation og en fornyet lyst til livet, men også med at finde ro og glæde ved det, som du allerede har. Apatit er for alle chakraerne og skaber balance fra rod til krone. Den hjælper din prana med at flyde frit, hvilket som sagt skulle have positiv indvirkning på kreativiteten og livsglæden.

Akvamarinens klare blå farve knytter den til halschakraet og lader ordene flyde frit. Akvamarin vasker stress og frygt væk og hjælper dig med større livsændringer eller med at finde “closure”. Den leder tankerne mod havet, som både er roligt og oprørt, i bevægelse og stille. Den ses som en talisman for held og lykke på rejser og for mod. Akvamarin beskytter også psyken mod mørke vibrationer og negative adfærdsmønstre og så har den ofte været set som et symbol på ungdom og lykke. Lad dens rolige men kraftfulde energi hjælpe dig godt på vej mod nye livsbaner og mere kreativitet.

Amazonit renser og detoxer din energi. Den hjælper dig med at komme af med bekymringer, tvivl og frustrationer. Den kan også afhjælpe gamle blokader, som forårsages af oplevelser fra fortiden. Den knytter sig til hjerte- og hals-chakraerne og lader kærlig energi strømme til dig.

Udover at være en lykkesten siges amazonit også at kunne hjælpe dig med at italesætte dine behov. Den husker dig på, at huske dig selv og den kan også hjælpe på humørsvingninger og virke afstressende. Ydermere forbindes amazonit ofte med barnets umiddelbare og sorgfri energi. Lad dig inspirere til at være mere åben og fri for bekymringer - find dit indre barn frem, når situationen bliver for ‘voksen’. 

Ametyst har en rolig og klar energi og er tæt forbundet med kronechakraet og det tredje øje som er åbningen mod universet og dermed større indsigt. Den skal hjælpe dig til mere selvindsigt, klarhed og inspiration. Den har med intellekt, visdom og klarsyn at gøre. Ametysten styrker din intuition og hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, men den beskytter dig også mod negative tanker som kan lede dig væk fra disse beslutninger og intuitioner. Lad den guide dig på en rejse mod dit højere selv og lad den beskytte dig mod negative tanker, stress og mindreværd.

Den Afrikanske blodsten er din tro følgesvend, din ven og din coach. Den opbygger mod, styrke og vitalitet og har med sine grønne nuancer forbindelse til dit hjerte-chakra. Men Afrikansk blodsten har også stænk af rød jaspis og har derfor også forbindelse til rod-chakraet. Den har derfor en kærlig og rolig energi der grounder dig og huske dig på altid at være fyldt op på de mest basale nødvendigheder - mad, vand, søvn og kærlighed. Den hjælper dig altså med at se og sætte pris på de små ting der gør din verden skøn - de ting der virkelig tæller.

B

Bambus jaspis er en fantastisk sten. Dens farver spænder fra dyb brun, over gylden orange til blid rosa og hvid. Den relaterer sig derfor til både øvre og nedre chakraer og kan både grounde dig og løfte dig langt ud i universet på dine spirituelle rejser. Bambus jaspis kan også bruges til fysisk manifestation og healing. Den vil hjælpe dig med at visualisere og tænke klart, samt finde den kreativitet der skal til for virkelig at manifestere de forandringer du ønsker. Ydermere er de blide energier gode værktøjer mod stress og en travl hverdag. Bambus jaspis siges også, at være en meget beskyttende sten og skulle være virkelig god i forbindelse med meditation, healing og endda shamanistiske ritualer.

Blå aventurin hjælper dig med at skabe et solidt fundament. Vil du gerne mere i kontakt med dine egne værdier og holdninger er blå aventurin stenen, du skal arbejde med. Den kan hjælpe dig med at stå ved det du mener og tror på og kan også hjælpe dig med at tage ansvar for dig selv og dit liv. Når du ved, hvad du står for og hvad du vil finde dig i, så har du en god base at arbejde ud fra. Den knytter sig især til hals-chakraet og styrker din maskuline energi - som du selvfølgelig også har som kvinde. Styrke og mod er ord der hægter sig ved den blå aventurin. 

Bjergkrystal er måske nok en af de mest almindelige sten, men lad dig ikke narre. Den er en af de absolutte superstars og bruges til at forøge og multiplicere andre stens energier. Den er knyttet til kronechakraet og kan dermed hjælpe dig med at tilgå den universelle bevidsthed - din frekvens til universet. Den lader dig være tålmodig og åben, og så hjælper den dig med at se verden i et klart og positivt lys. Brug bjergkrystal som din Guru på stien mod indsigt og visdom.

Blomster agat (Cherry Blossom Agat) hjælper dig med at blomstre og udnytte dit fulde potentiale. Brug den til at visualisere og manifestere dine drømme. Denne smukke agat har en rolig, men kraftfuld, kreativ og feminin energi. Passion og viljestyrke er nøgleord. Brug den under meditation eller mindfulness øvelser og se dine drømme og mål for dig. Lad dem spire og blomstre - du kan hvad du vil.

C

Citrin er ren energi og ligesom solen spreder den varme og positive energier. Nøgleordene er lykke, glæde og lys. Citrin er også en god sten til manifestation og kreativt og den kan hjælpe dig med at realisere dine drømme. Den renser tankerne og giver plads til nye tanker og perspektiver. 

Cherry quartz eller på dansk kirsebærkvarts (fremstillet 'sten' som faktisk er glas) tilbyder emotionel healing og lindring af fx angst eller stress. Med sin varme, bløde og kærlige energi husker den dig på, at der altid er håb og nye veje at gå. Den skal også huske dig på at tænke med dit hjerte og huske på alle dem, der elsker dig og som du elsker. Den er tilknyttet hjerte-chakraet og kan også bruges til balancering af romantisk kærlighed eller selvkærlighed.

Crazy Lace Agat. Med sin bløde, grå-lilla farve er denne crazy lace agat ladet med rolig og afbalanceret energi, som med stor fordel kan bruges til meditation med henblik på at klare og rense sindet for negativ tanker. Den er også kendt som ‘latter-stenen’ og hjælper dig derfor mod en mere positiv, hjertelig og forstående tilstand. Har du ofte rynkede øjenbryn og glemmer du nogle gange at grine, i stedet for at hidse dig op (I know I do)? Så er denne en sten for dig. Placer den foran dig under meditation eller yoga og gentag dens mantra for dit indre selv. Du kan også stille den et strategisk sted i dit hjem, så den altid kan huske dig på at holde humøret højt.Og smil! Det smitter!

Calcit Dobbeltspat - Optisk calcit. Brug dobbeltspat calcit til at forstærke lyset i og meningen af dine andre krystaller. Den siges også at være god, hvis du skal tyde ord der i sig selv kan have flere betydninger. Vend calcit kuben i lyset og se hvordan den kaster det tilbage i to retninger og danner smukke regnbuer.

Har du svært ved at gennemskue situationen, så mediter med calcit dobbeltspat og se om den ikke kan hjælpe dig på vej. 

Calcit, gul. Gul calcit beder dig om, at finde dit indre barn frem. Nøgleordene er glæde, selvtillid, optimisme og spontanitet. Gul calcit skal hjælpe dig af med bekymring, angst og utryghed og i stedet fremelske overskud, handlekraftig energi og gå-på-mod. Den er også en meget spirituel sten, som er rigtig god i meditation, fordi den hjælper dig med at stille skarpt på din indre visdom og intuition. Ydermere siges den er være en go 'energi renser'.

D

Dumortierit er stenen der hjælper dig med at stå op for dig selv og dine egne ideer. Denne smukke blå sten er knyttet til især halschakraet og hjælper dig derfor til verbalt bedre at kommunikerer dine budskaber. Vær tro mod dig selv og kap båndene til dårlige bekendtskaber eller ideer. Dumortierite hjælper dig også til at kende forskel på tålmodighed og “laden stå til”. Giv slip på de ting der tynger dig og føl dig lettere og mere fri.

F

Falkeøje er den blå udgave af tigerøje og ligesom tigerøje har den med indsigt at gøre. Falkeøje kan hjælpe dig med at belyse følsomme emner og stille skarpt på eventuelle problemer eller udfordringer. Den knytter sig til halsen og det tredje øje og skal afhjælpe stress, uro og psykiske blokader. Når du finde roen kan du bedre håndtere de problematikker du støder på i dit indre. Falkeøje kan altså hjælpe dig til at se indad og finde svar i din underbevidsthed. En sten for intuition, indsigt og kreativitet.

Fersken-månesten er en fantastisk følgesvend der giver dig lov til at elske dig selv for den du er. Den støtter dig og fremmer din feminine energi og selv-kærlighed. Den har en blød energi, som skaber ro og balance omkring dig og den er derfor rigtig god til meditation. Ydermere siges den at være ekstra god, hvis du er gravid, netop fordi den skaber ro og balance i dine feminine energier. 

Fluorit er tilknyttet de øvre chakraer, men indeholder også den grønne farve, som knytter den til hjertechakraet. Denne sten forbinder altså hjerte og hjerne. Den neutraliserer dårlige energier og sikre mental klarhed. Fluorit er også en fantastisk meditationssten, da den guider væk fra angst og frygt og mod større ro og ‘fred i sind’. Den giver flow og lader din prana flyde frit.

Fuchsit giver frihed og råderum. Den er knyttet til hjerte-chakraet, og vil gøre dig klog på dig selv. Den er fuld af 'fairy dust' og skal bringe dig held og lykke. Denne sten handler om glæde, lykke, mirakler, og den skønne følelse hjertet fyldes med, når alting bare flasker sig og går op i en højere enhed. Det gør det jo faktisk oftere end som så - så brug fuchsit til at huske dig på det. Bare put lidt glimmer på.

Flint en stærkt undervurderet sten, som er frit tilgængelig over hele Danmark. Flint opbygger din selvtillid, afhjælper mindreværdskomplekser og giver et energiboost. Jeg har et stykker flint i min vindueskarm, som jeg selv har fundet på stranden og jeg elsker den sten. Det smukke, blanke, sorte blandet med det hvide kalk. Nærmest som Yin & Yang.

G

Granat, rød, er lidt af en power-sten. Ord der kendetegner den røde granats enerigier og egenskaber er passion, viljestyrke, mod, lidenskab, dedikation og energi. Ikke nok med at kunne revitalisere og balancere de nedre chakraer vil den også kunne sætte gang i kreativiteten, selvkontrol (self-empowerment) og tankevirksomhed. En sten for overflod, lykke og held, som driver dig mod dine drømme. 

Gul jaspis hjælper dig til vedholdenhed, styrke og power. Den er knyttet til solar plexus chakraet som er stedet for energi, ego og viljestyrke. Det handler altså om dig og din energi til at være den bedste udgave af dig selv. Gul jaspis vil også beskytte dig mod andres dårlige energier og projektioner. Kort sagt er gul jaspis en power sten og den kan også påvirke dine seksuelle energier.

Grøn aventurin er kendt som mulighedernes sten. Den er perfekt til manifestation og vil hjælpe dig med at opfylde dine drømme. Byd held og velstand velkommen i dit liv med denne sten som siges at have: “the power of plenty”.

Aventurin kan giv dig mod til at prøve lykken, tage chancen, vove dig ud på nye eventyr og er knyttet til hjertechakraet. Den hjælper dig til at åbne dig op mod den universelle kærlighed og den beskytter chakraet mod dårlig energi og fungere dermed som skjold mod de, der vil prøve at udnytte din åbenhed.

Grøn jaspis (emerald jasper) er en sten for både fysisk og psykisk balance, styrke og jordforbindelse. Den er derfor god hvis du er i transformation, befinder dig en en svær situation eller på anden måde har brug for stabilitet for at komme videre og finde din rette vej.

Et vigtigt sted at starte, er i den fysiske krop og her er grøn jaspis din ‘reminder’ der husker dig på at det er vigtigt at passe på din fysiske krop. Den er dit fartøj gennem livet og du skylder den, at passe godt på den. Når den fysiske krop er i balance kan den psykiske ‘krop’ også bedre finde balancen.

Grøn jaspis bliver ofte refereret til som ‘bringer af regn’ og på et symbolsk niveau betyder dette, at den skal hjælpe dig til at kultivere og dyrke både din krop og din spiritualitet - som bonden dyrker marken for senere at høste den afgrøder. Det du gør i dag kommer dig tilgode i morgen.

Grå agat skal give dig en følelse af emotionel sikkerhed. Den hjælper dig med at få styr på dine tanker og skal skabe balance i dine emotionelle energier så du ikke lader dig overvælde af negative tanker. Den skal dermed bringe dig mere ro og selvtillid og så skal den hjælpe dig med at styrke din selvrespekt. Lad også den grå agat afbalancere dine feminine og maskuline energier for, at du kan stå fast med en stærk integritet.

H

Hvid agat hører til kronechakraet og forstærker selvstændighed og erkendelse af egen eksistens. Den hjælper dig med at tro på dig selv og leve i harmoni med dit eget indre. Den skaber ro, fred og sikkerhed og kultiverer godhed og renhed. 

Hvid månesten. Den hvide månesten har en blød, men powerfuld energi. Den skal hjælpe dig med at balancere dine emotionelle energier og er tæt knyttet til kronechakrae,t som skal give dig klarsyn og indsigt. Som andre månesten er den symbol for den feminine energi og har derfor specielt fokus på denne. Ydermere siges det, at hvid månesten er en sten for 'nye begyndelser' og den er også traditionelt blevet brugt som fertilitetssten for 'nyt liv'.

Howlit er fyldt med positiv energi og handler om at tage sit liv i egne hænder. Den skaber balance og overblik, ro og tålmodighed. Den hjælper dig med at vælge de negative tanker fra og de positive til. Da det er en hvid sten er den også i kontakt med i øvre chakraer og kan hjælpe dig til mere spirituel indsigt.

Det siges at Howlit kan afhjælpe søvnløshed, da den beroliger tankerner.  

Hamsa symbolet, den åbne hånd, er et gammelt symbol for held, styrke og beskyttelse. Lad derfor Hamsa være et værn mod negative følelser og projektioner, samt en amulet for lykke og selvtillid.

Hæmatit skal hjælpe dig med at få styr på dit tankemylder og afhjælpe stress og følelsen af at stå midt i et kaos. Det er en meget rodfæstende sten, tæt forbundet med rod chakraet, som virkelig kan give grounding og ro. Fordi der er meget jern i hæmatit er den tung og kan fungere som et anker. Et anker der stopper dig fra at svæve væk fra din krop og din indre ro. Den er ydermere en naturlig magnet, som ofte bliver brugt til magnetterapi. 

I

Indisk Agat siges at være en “evigheds-sten”, da den hjælper dig af med angsten for at ældes. Ydermere er Indisk agat en god lykkeamulet, da den siges at bring held og velstand til de, som bærer den. Nogle steder refereres der til Upanniyas and Puranas (Gamle Hindu skrifter) der fortæller at tiggere blev til konger efter at have gjort brug af Indisk agat, som det blev dem anbefalet af Sadhus (vismænd) på deres tid.

J

Jade, hvid. Hvid jade er en sten for lys og healing. Den er knyttet til krone chakraet og skal hjælpe dig til ro, fred og spirituel indsigt. Hvid jade er bredt anerkendt for sine healende egenskaber og bliver ofte brugt til at skabe klarhed og indsigt, sådan at du bedre vil kunne træffe de rette valg. Brug den til at sætte fokus på ro og fordybelse og lad den lede dig mod en mere afslappet attitude til livet og tilværelsen. Lad lyset skinne og find roen. 

Jade, Gul. Gul jade er en sten for glæde og harmoni og så har den meget med selvet og egoet at gøre. Den tiltrækker held og lykke, men måske handler det mere om, at den gør dig i stand til at være ‘selvforsynende’ på god energi og abundance. Det er en balancerende sten, som sætter fokus på emotionel balance. Gul jade er derfor en lykkeamulet og kan hjælpe dig til større balance mellem dit ego og din relation til verden. Det er en god sten for lederskab og motivation. 

K

Karneol knytter sig til Swadhisthana chakraet (sakral) og har med lyst, livsmod og sensualitet at gøre. Karneolen har en varm og kraftig energi, som både beskytter og giver power og styrke. Den øger kreativitet, passion og selvtillid og kan på den måde hjælpe dig med at nå dine mål eller beholde og være om det du allerede har opnået.

Karneol kaldes også for ‘sangerens sten’, da den lader dig udtrykke dig klart og ærligt. 

Kiwi jaspis er både en beroligende og plejende sten men også en lys og opløftende sten. Den knytter sig især til hjertechakraet, men siges også at skabe balance mellem alle chakraene i din krop. Den skal hjælpe dig af med nerver, nervøsitet og stress. Find støtte og styrke i dens rolige, men muntre farver. Den fine og lisvslystne kombination af lyseblå og grønne farver, i samspil med de sorte og hvide kvarts pletter, giver stenen en lys og let energi. Lad den skabe harmoni i dit indre og lad den løfte dit humør når mørke tanker trænger sig på.

L

Lavasten skal rodfæste og grounde dig. Den skal give dig styrke og mod og så skal den hjælpe dig med at skabe stabilitet i perioder med forandringer eller udfordringer. Styrke, mod og stabilitet er altså nøgleord. Lad lavastenen være din klippe.

Lapis Lazuli siges at være visdom manifesteret i en sten og den skal hjælpe dig til bedre dømmekraft i praktiske aspekter. Den kongeblå farve leder da også tankerne mod storhed, visdom og mod. Det er ikke for sjov at de gamle Egyptere brugte netop denne sten til at dekorere deres kongers dødsmasker med. Stenen siges, at aktiverer dit højere selv og styrker dine intellektuelle evner. Den husker dig på at være fuldt tilstede, så du på den måde kan komme i kontakt med en højere sandhed. Lad den vække din indre regent og tag kontrol over dit liv og din situation.

Lepidolit (også syren) er en rolig og stabiliserende sten, som kan hjælpe dig med at komme ned i gear. Den er knyttet til det tredje øje og skal også hjælpe dig til indsigt og til at få kontakt til din spirituelle side eller forstærke den kontakt du allerede har. Den kan hjælpe dig med at finde roen, hvis du bliver vred eller på anden måde kommer i dine følelsers vold. Bevar roen og vær kærlig.

Labradorit syner ikke af meget ved første øjekast, men tager du den op, drejer den og lader den fange lyset, changere den som de smukkeste sommerfuglevinger. Denne sten siges at styrke din intuition og give dig mod til at skabe forandring. Den skal grounde dig og lade dig finde den energi og de ressourcer, du kan have brug for, hvis du er træt, uinspireret eller møder udfordringer. Den skal huske dig på at se tingene fra flere persektiver. Når du vender tingene lidt på hovedet vil du måske opdage deres potentiale på ny. Vær åben.

M

Mosagat er knyttet til hjertechakraet og med dens bløde energi, der drager tankerne mod skovens dyb, stilner den uro i sindet og giver jordforbindelse. Befinder du dig i en svær eller stressende situation, kan mosagat giver dig mod og vilje til at komme videre og til at skabe den ro du har brug for. Lad mosagat hjælpe dig til større tankeklarhed og brug den gerne i din meditationspraksis.

Mookait lærer dig at forstå din krop og lytte til dens signaler.  Den giver styrke og udholdenhed og sørger for at du holder jordforbindelsen. Den skal også huske dig på at din krop, præcis som den nu er, er absolut lige så smuk og fantastisk som andres kroppe. Men den skal også huske dig på at være god ved din krop. Yoga traditionen viser os at både krop og sind er vigtige at huske i sin spirituelle praksis. Kroppen er vores sjæls fartøj og ligesom så meget andet kræver den opmærksomhed og pleje for at kunne holde længst muligt. Din krop er din, men i det store sammenhængende univers er den kun til låns. Den vil forgå på sigt - pas på den.

Mælkekvarts eller snekvarts er en farveløs kvarts og går ofte under den brede betegnelse bjergkrystal. Den er et must i enhver stensamling, fordi den siges at forstærke andre stens energier. Men bjergkrystal har også sine egne egenskaber. Den bringer klarhed og overblik og er på den måde en rigtig god sten til meditation, mindfulness og fordybelse. Dens rolige energi afhjælper stress og huske dig på at se på essensen af situationen eller dit liv generelt. Hvad er det der virkelig betyder noget. 

Ydermere vil kvarts altid referere til en meget healende sten og bruges ofte til healing og alternativ behandling. Den er knyttet til både det tredje øje og til krone-chakraet, som lader dig tilgå universet og ‘Selvet’ - Den universelle bevidsthed, Shiva, det der forbinder os alle. Kvarts er derfor en meget spirituel sten. 

N

New jade, eller serpentin sten (og nogle gange Canada jade), er en meget spirituel sten, som siges at vække Kundalini energien. Den kan hjælpe dig med give slip på frygt og til at se fremtiden i et mere positivt lys. Ligesom grøn jade siges den også at være en lykkesten og er dermed perfekt til manifestation og arbejdet med at skabe 'abundance' i dit liv. Den er tilknyttet hjerte-chakraet og skal også hjælpe dig med at skabe balance i dine følelser. Den kan altså hjæpe med mere kontrol over både krop og sjæl, da den via kundalini-energien sætter fokus på din kropslige energi og via dens engenskaber som jade, og via dens grønne farve, sætter fokus på både din mentale tilgang til verden og dit hjerte. Men den er også lidt af en powersten som ofte bliver sat i forbindelse med kontrol, magt og en høj grad af spirituel indsigt. 

O

Opalit glas er som navnet afslører glas og ikke sten. Den siges dog stadig at have masser af god  energi og så er den smuk. Opalit glas er forbundet med det tredje øje og kan bruges til at fjerne mentale blokering, at der er visdom at finde alle steder, også der hvor du fejler eller mangler. Se lyset i stedet for mørket og lad livet være din læremester.

Ocean Jaspis. Ocean jaspis er en sten for hjertet. Den skal hjælpe dig af med stress og negative følelser ved at tænde en flamme i dit hjerte. Lad dens mange nuancer berolige dig og tænk på havet og naturen mens du meditere på dit hjerte-chakra. Find fred - om ikke andet så for en stund - med ocean jaspis. Nærstudér dens mange lag og fordyb dig i dine egne. 

Obsidian, guld. Guld obsidian er en vulkansk glas, som ofte bliver sat i forbindelse med egoet og selvrefleksion under meditation. Brug den som et spejl til at se dig selv og dine ambitioner, drømme og mål.  Er disse i overensstemmelse med dit sande jeg? Er der noget du bør arbejde ekstra meget med? Er du på rette vej?

P

Pink aventurin tilhøre hjertechakraet og kan fremmane en skøn følelse af velvære. Det er en meget beroligende sten og den kan hjælpe dig med at se alternativer og andre veje at gå i dit liv. Den fjerner følelsen af at være fanget i en speciel situation og kan hjælpe dig til at komme væk fra den situation. Den bring håb og rigdom (på et spirituelt plan) til sin ejer.

Picasso jaspis. Som navnet måske afslører, så har Picasso jaspis med kreativitet og blokeringer, heraf fx skriveblokering. Den hjælper dig med at se klart og derved se vejen ud eller rundt om de tænker, der blokere for din kreative udfoldelser. 

Picture jaspis er en sten for grounding og positionering. Positionering i forhold til jord, himmel, indre og ydre. Picture jaspis siges at være tæt forbundet med Moder Jord og dens varme jordfarver giver en rolig men fast energi fra sig. Den knytter sig til rodchakraet og skal give enegi til bevægelse og handling herfra.

Pink opal er en kraftfuld sten til emotionel balancering og for følelsesmæssige problemstillinger. Den kan afhjælpe sorg og negative følelser, som stammer fra din fortid og dens fredfyldte energi hjælper dig med at slutte fred med disse dårlige minder og med at komme videre. Denne sten er rigtig god for sensitive personligheder. Den pink opals farve og energi knytter sig til hjertechakraet og dermed til den universelle kærlighed, som flyder frit i universet. Den vil altid minde dig om at tilgive og elske.

Pink zebra jaspis er en sten for hjertechakraet. Den bringer balance i yin og yang energierne og skal afhjælpe stress og angst. Den har en positiv energi, og siges at beskytte både mod fysisk og åndelig skade. Den skal huske dig på, at være glad og tilfreds og hvis du arbejder med følsomme emner, som for eksempel svigt, sorg eller mindreværd, kan den bruges som følelsesmæssig beskyttelse.

Perler er tilknyttet krone-chakraet og symbolisere visdom. Visdom du har tilegnet gennem erfaring. Tænk på, hvordan perler bygges af små sandkorn (også sten) og lang tid for til sidst at blive til en smuk perle. Hvis vi projicerer historien over på os selv, giver den lige så meget mening. Det er vores erfaringer og vores interageren med verden, der former os. Lad smukke og gode energier forme dig til den smukkeste perle og elske dig selv - også i processen.

Peridot er en sten for optimisme, lys og abundance. Den klare grønne farve knytter den til hjertechakraet og den kan sporres helt tilbage til de gamle egyptere og Cleopatra (lidt af en power-lady) som efter sigende var meget glad for denne skønne krystal. Peridot kaldes også for en 'søge-krystal' og er derfor rigtig god at meditere med, hvis du søger større kontakt med universet og dit højere Selv, men den bliver også ofte beskrevet som en 'tiltrækker af kærlighed'. Peridot skal altså hjælpe dig med at få mere rigdom, optimisme og kærlighed ind i dit liv samtidig med at den skal hjælpe dig med at jage negativitet og skepsis bort. Se den som glæde, kærlighed og lys manifisteret i en krystal og mærk hvordan dens energi stråler over i dig. Der er så meget at glæde sig over og det du ønsker dig kan du manifestere hvis du virkelig vil. Vær bare optimistisk og prøv!

Polykrom jaspis eller ‘desert’ jaspis er en yderst magtfuld sten, som virkelig kan grounde dig og hjælpe dig med at finde fodfæste. Den fremmer mental, fysisk og åndelig balance og stabilitet og giver støtte til at klare stress og trængselstider. Den kan med stor fordel bruges til chakra meditation rettet mod tre nederste chakraer - solar plexus-, sakral- og rod-chakraet. 

Den polykrome jaspis bliver også kaldt “søgekrystalen”, da den kan hjælper dig med at finde nye relationer, som vil skabe positive forandringer i dit liv.

De mange farver i denne jaspis har også individuelle betydninger:

Rød står for styrke og vitalitet. Lyserød står for ny kærlighed og nye relationer. Denne farve inspirerer ærefrygt, foryngelse og fornyelse. Den violette eller lilla-grå farve bringer magi tilbage i dit liv og inspirerer dig til at gå efter dine mål og drømme. Grønne og turkise nuancer hjælper med at styre dit forbrug, lindre stress og skabe rolige vibrationer. Guld og gule nuancer skal bringer glæde og munterhed. De hjælper dig med at nyde de simple ting i livet.

Prehnit skaber en forbindelse mellem hjertet og viljen og skal dermed skabe fokus på at træffe beslutninger,  der er i balance med, hvad dit hjerte fortæller dig er det rigtige. Den motivation og de handlinger der kommer fra hjertet er altid stærke og kærlige. Prehnit er altså en sten, som skal åbne dit hjerte. Ved at mærke efter og åbne op for hvad hjertet føler vil prehnit hjælpe dig med at træffe gode beslutninger og med at få større viljestyrke og handlekraft. Den knytter sig til hjertechakraet og er derfor godt til meditation på dette chakra. Prehnit siges også at være en drømmesten.

Pyrit er en sten for manifestation og abundance - også økonomisk. Det er ikke for sjov, at pyrit ofte bliver brugt i ritualer, som har til formål at tiltrække rigdom og økonomisk uafhængighed. Pyrit kan dog ikke gøre arbejdet for dig og du må se dens energi, som en ‘hjælp til selvhjælp’. Den skal skabe fokus og god energi omkring dine økonomiske spørgsmål og drømme og give dig mod og styrke til at udnytte dine evner og dit potentiale til fulde. Den skal stimulerer din kreative sans og så skal den give dig standhaftighed til at gennemføre de projekter, du sætter i søen.

Phosfosiderit er en sten med beroligende effekt, som skal hjælpe dig af med stress og angst. På grund af den varme lilla farve sættes den ofte i forbindelse med hjertechakraet og det tredje øje. En sten som også fostre spiritualitet og ro til fordybelse og meditation. Lad de kærlige, men kraftige energier fra phosfosiderit berolige dit åndedræt og give dig mulighed for at se indad.

R

Rosenkvarts er ren kærlighed. Det kan både forstås på den romantiske måde, men også som kærlighed og åbenhed til hele universet. Rosenkvarts åbner dit hjertechakra og lader kærligheden strømme frit. Universel kærlighed - medfølelse, lykke, tilgivelse og fred.

Rubin er en powersten der driver dig mod dine mål med intens styrke. Selvtillid og motivation er nøgleord. Og så siges det, at den som ejer en rubin aldrig skal lide økonomiske kvaler.

Rhodonit er, ligesom rosenkvarts, en kærlighedssten. Den kan hjælpe dig med at få den kærlighed du ønsker ind i dit liv. Den kan også skabe mere ro og sikkerhed og hjælpe dig med at arbejde med dine følelser. Som kærlighedssten fostre den uselviskhed, kærlighed, tilgivelse og generøsitet. Den kan hjælpe mod angst og give dig mere selvtillid og selvværd. 

Rhodocrosit er, ligesom rosenkvarts og pink opal, en kærlighedssten. Ikke kun kærlighed til dig selv, men også til andre mennesker. Rhodocrosit kan således hjælpe dig til mere åbenhed og næstekærlighed så at sige. Den skal også huske dig på, at de mennesker du har mødt, på godt og ondt, har haft en indvirkning på dig. Har denne indvirkning været negativ, kan rhodocrosit hjælp med tilgivelse og forståelse. Har den være positiv hjælper den dig til at værdsætte dette endnu mere. På den måde øger rhodocrosit din tolerance og gør dig i stand til at takle de fleste mennesker med positivitet og kærlighed.

Det siges også, at rhodocrosit er en rigtig god sten til at skabe balance i følelser og sind.

Regnbue obsidian er en beskyttende sten. Dens sorte ydre knytter den til rod og hjerte-chakraerne, men vender du den i lyset kommer regnbuens farver frem. Regnbue obsidian kan derfor skabe balance i alle chakraer og kan give dig dyb indsigt og åbne op for dine mere spirituelle sider. Den husker dig på at være ærlig og oprigtig og på at give slip på vrede, jalousi og grådighed. På den måde skærmer den dig mod negative energier og impulser og lader kun kærlighed og lys slippe ind.

Rudraksha frø. 'Rudr' betyder Shiva og 'aksha' betyder tåre - Rudraksha betyder altså 'Shivas tårer'.

Shiva er en af de tre mest populære guder i hinduismen og hans navn betyder ‘den lykkevarslende’.

Shiva er en guddom, som har kraften til at skabe, men han er især kendt som guddommen for destruktion og ødelæggelse.

Dette skal dog ikke ses som en negativ kraft og der er meget visdom at hente i Shivas destruktive natur.

Han er på mange måde et billede på livets cyklus. Vi fødes, lever og dør. Sådan er livet.

Med andre ord, så husker Shiva os på, at destruktion og død er en selvfølgelighed ved livet og at vi derfor må være taknemmelige for hvert eneste minut vi har fået.

Historien om Rudraksha og deres forbindelse med Shiva siger, at Shiva en dag satte sig ned for at meditere. Han kom så dybt ind i meditationen, at han ikke åbnede sine øjne før mange årtusinder var fløjet forbi. I ren ekstase begyndt han at græde tårer af glæde. Disse tåre faldt ned på jorden i form af rudraksha frø og bliver stadig den dag i dag brugt til at lave de smukkeste, traditionelle japa malaer med.

Røgkvarts er en meget kraftfuld sten, der ligesom sin søster bjergkrystal, er med til at forstærke energier fra andre sten eller fra dig. Den beskytter mod og renser for negative vibrationer og projektioner. Røgkvarts er knyttet til både kronechakraet og rodchakraet og styrker således forbindelsen mellem universet og den jord vi står på. Brug røgkvarts til at jage negative tanker, bekymringer og tvivl på flugt.

Rød jaspis er klart forbundet til rod-chakraet og den bringer dig helt i sync med jordens rolige, naturlige og plejende energi. Lad den hjælpe dig til komplet ro og til at huske dig selv på aldrig at lade dig overvælde af negative følelser eller negative projektioner fra andre mennesker.
Rød jaspis har nemlig også kraft og styrke i sig og lader sig ikke sådan trække rundt i manegen. Lad denne egenskab smitte af på dig. Med den røde jaspis kan du trygt bevæge dig fremad i dit liv. Vær tillidsfuld, tænk kreativt og se verden åbne sig for dig. 

S

Selenit renser både andre sten, energien i hjemmet eller din egen eller andres aura. Placer selenit tæt på dine andre sten, sammen med din mala eller dit armbånd for at holde dårlig energi væk.  Selenit kan også bruges til at 'skære' eller 'vifte' dårlig energi væk med. Forestil dig, at din selenit stav er en slags kniv, du kan skære dårlig energi væk med. Det virker måske lidt tosset, men prøv - måske bliver du overrasket. 

Sodalit er stenen for din intuition. Den intuition der leder dig mod lyset og væk fra mørket og dårlige beslutninger. Den hjælper dig mod kærlighed og gode energier. Det er sodaliten der har din ryg og agerer øjne og øre for din sjæl. Lad den advare dig og lede dig. 

Sort agat skal hjælpe dig med at skabe jordforbindelse og siges at være en meget beskyttende krystal. Den er forbundet med rodchakraet og skal derfor virke beroligende og giver dig indre styrke og grounding. Det siges, at den også er meget nyttigt i forhold til at bevare freden i en stressende hverdag. Sort agat skal være med til at skabe mere stabilitet og hjælpe dig med at træffe praktiske beslutninger.

Sort larvikit styrker dit intellekt, stimulerer din kreativitet og lader dig se dit sande selv. Den lader dig være modtagelig for ny viden og information, for på den måde at skabe nye muligheder for dig selv. Den husket dig på at gå efter dine mål med passion og dedikation.

Sort obsidian er krystallernes spejl. Den skal fordre selvrefleksion, give dig beskyttelse og hjælpe dig med at udvikle de sider af dig selv, du gerne vil have skal være bedre eller mere fremtrædende. Hvis du drages af den sorte obsidian kan det betyde, at du har brug for en psykisk rensning. Måske er der noget, som skal renses ud eller bearbejdes? Lad den sorte obsidian absorbere dine negative vibrationer, lad den hjælpe dig af med det der tynger og lad den beskytte dig mod frygt, angst og vrede - ingen af disse er gavnlige for din videre færd.

Solsten fungere som en stopklods for dårlige energier og holder stress og usikkerhed på afstand. Lad den skinne for dig i mørke tider og lad den huske dig på, at der altid er en ny dag på vej. Lad den være din ‘silver lining’.

Sort månesten er en sten for kreativ og feminin energi. Det er også en sten for grounding og stabilitet og den kan være dit værn mod negative projektioner fra andre - måske især andre feminine energier. Den feminine side af os, vil ofte gerne spejle sig i andre feminine energier, men det kan give bagslag og bringe negative følelser, stress og en følelses af utilstrækkelighed og mindreværd. Så stol på din egen feminine kraft og lad din egen kreativitet og tilgang til tilværelsen være dig nok. 

Sandeltræ er en meget populær træsort i Indien. Den bruges både som røgelse, til at udsmykke templer og til perler. Træet siges at bringe stilhed og ro til dit sind – derfor er disse perler rigtig gode til malaer.

Sølv bliver ofte forbundet med månen og dennes energi. Fordi sølv er blankt, siges det også at være et sjælespejl. Det indbyder til selvreflektion og skal hjælpe dig til større forståelse af dit sande jeg. Lad sølvelementerne i denne mala skabe balance og forståelse af universets synergi.

Slangen er et fantastisk og interessant symbol. Den har gennem tiden haft mange budskaber og betydninger; fristeren, men vel også erkendelses vækkeren i kristendommen, frugbarheden i den kana'anæisk religion, den universel visdom og forståelse hos de gamle egyptere og den indre, ulmende energi hos yogierne - kundalinienergien. Et stærk sombol som skal sætte styrke, energi og visdom bag dine intentioner og drømme.

Flerfarvet turmalin 

Turmalin findes faktisk i en lang række farver. Hver turmalin har sin egen betydning og sin egen funktion, men overordnet set er turmalin ofte blevet set som en meget spirituel sten og er blevet brugt til rituelle handlinger og ceremonier. Den er derfor perfekt til meditation og fordybelse.

Turmalin, sort, hjælper dig med at genoprette jordforbindelsen og knytter sig til rod-chakraet. Det er en meget beskyttende sten og er ofte blevet beskrevet, som at alt du behøver nok skal komme til dig. Træer giver ilt og liv - også til dig. Du giver liv og velvære til dig selv og andre. Alt lever i symbiose. Mærk efter - mærk græsset under de bare tæer, mærk vinden i håret, mærk blodet i dine åre. Find ind til dit sande selv og skab forbindelse til det sted, du altid kan stå fast fra. På den måde kan du bevæge dig i verden og alligevel altid have rod i dit sande selv. 

Turmalin, blå, bringer harmoni og styrker både kommunikation og intuition. Som akvamarin leder den tankerne mod køligt og roligt vand. Lad dig flyde roligt med.

Rubelit turmalin (rød-pink) er livsenergi. Nøgleord er vitalitet og livskvalitet. Lad den bringe dig glæde og lidenskab og en fornyet følelse af engagement. Hvis du har hjertet med kan du klare alt. 

Turmalin, grøn, tilhører hjertet og hjertechakraet. Den sender en strøm af sund energi til alle dele af kroppen og til dit højere selv. Den bringer dermed en stor lykkefølelse og giver dig mod på livet. 

Tigerøje beskrives som “ the all-seeing, all-knowing eye” og siges at give dens ejer den egenskab at se alt fra den ydre til den indre verden i et klart og tydeligt lys. De gamle egyptere brugte den ofte som øjne i deres gudestatuer og på den måde fik den sin symbolske betydning af guddommelig indsigt. Ved at gøre dig i stand til at se din verden i et større perspektiv, vil den også kunne bringe dig inspiration og gøre dig i stand til at visualisere og nå dine mål. Den siges derfor at være en lykkeamulet, men husk at du ofte skaber dit eget held. Ved at få indsigt i dine egne ønsker og drømme, vil du nemmere kunne gribe de chancer, der leder dig i den rigtige retning.

Turmalin rutileret kvarts består af bjergkrystal, hvori der vokser sort turmalin. Dette er en meget smuk og kraftig sammensætning, som siges at være et ‘must have’ i enhver stensamling, fordi den kombinerer de helbredende egenskaber ved to sten. Når disse to sten mødes, skaber det en stærk og helbredende energi, der genopretter harmoni og ro. 

Klar kvarts hjælper med at øge din bevidsthed og bringe klarhed ind i dit liv ved at fungere som en forstærker. Den er forbundet til krone-chakraet og formidler derfor også energier fra universet og de chakraer, der ligge over krone-chakraet.

Den sorte turmalin hjælper dig med at genoprette jordforbindelsen og knytter sig til rod-chakraet. Det er en meget beskyttende sten og er ofte blevet beskrevet, som at alt du behøver nok skal komme til dig. Træer giver ilt og liv - også til dig. Du giver liv og velvære til dig selv og andre. Alt lever i symbiose. Mærk efter - mærk græsset under de bare tæer, mærk vinden i håret, mærk blodet i dine åre. Find ind til dit sande selv og skab forbindelse til det sted, du altid kan stå fast fra. På den måde kan du bevæge dig i verden og alligevel altid have rod i dit sande selv. 

V

Vandmelon turmalin skærper din intuition, kreativitet og din måde at observere verden på. Den bringer balance i de feminine og maskuline energier og så kan den hjælpe dig til at se lysere på tingene. Den er knyttet til hjerte-chakraet og har en kærlig energi. Lad den huske dig på mantraer, så som "Jeg ser klart" , "Jeg ser kærligt" eller "Jeg ser positivt" - på verden eller på opgaven foran mig. 

W

Wengé træ, eller Millettia laurentii, er en smuk træsort fra Afrika. Udover at være meget smuk, med tydelige ringe, siges det om wenge-træ at det bringer fokus og visdom. Det kan også bruges som beskyttelse mod dårlig energi og udefrakommende projektioner.

Ø

Ørkenrose er faktisk en slags selenit og kan derfor rense energier hos/i både mennesker, rum og andre sten. Den er derfor rigtig god at have i hjemmet ,hvor den kan fjerne negative energier. Den er også rigtig god som meditationssten, da den skal hjælpe dig af med gamle og indgroede tankemønstre. Den hjælper på beslutsomhed og med at stå ved dine beslutninger. Den siges også at være en søge sten. Søg og du skal finde.

Retour au blog